Voorbereiding

Vul een schaal met water en roer er het citroensap door. Snijd de appels in vieren, snijd het klokhuis eruit en schil dan de schil eraf. Snijd de appels in stukjes. Doe de appelstukjes meteen in de schaal met citroenwater, anders worden ze bruin. Of héél snel schillen, dat kan ook.

Bereidingswijze

Giet de appels af door een vergiet en doe de natte stukjes in een pan. Het is niet erg als de appels nog nat zijn, een beetje water is juist nodig. Doe de suiker en kaneel erbij en schep alles goed om. Zet het vuur hoog, wacht tot je gepruttel ziet en zet dan het vuur laag. Leg het deksel ietsje schuin op de pan zodat het niet helemaal dicht is. Kijk na een kwartier: zijn de stukjes appel helemaal zacht? Zo niet, nog 5-10 minuten langer. Als je nog stukjes appel ziet, heet het appelcompote. Als je het even met de pureestamper stampt, wordt het appelmoes.

Serveertips

Laat een scheutje calvados meekoken en serveer de appelmoes warm met een dotje ijskoude crème fraîche.

Bron

Smulweb

Oma's appelmoes

Expertise: 1/5
30 minuten
Geschikt voor 4 personen
Ingrediënten
1 eetlepel citroensap
1 kg goudreinetten
100 g suiker
1 flinke theelepel kaneel
Ben jij ook zo’n appelfan? Heb je het recept voor de lekkerste appeltaart? Of appeltjes uit de oven zoals oma ze altijd maakte? Deel je recept dan met alle appelfans in Nederland en vul hieronder de gevraagde gegevens in. Onze appelwizards beoordelen dan je recept en zodra je op onze website komt krijg je een berichtje! We kunnen niet wachten op jouw lekkerste appelrecept te proeven…Jum!
 
 
 
Beveiligingsvraag: Dertig + 7 =