Dit is een heerlijke , heel eenvoudig te maken appelcake, favoriet in onze familie. Mijn moeder heeft het bedacht.
Eerst de vorm beboteren en paneren, eventueel oven voorverwarmen.Als je de cake in een gewone oven bakt, dien je de oven voor te verwarmen op 180 graden. Bij combikoken niet.
Alle spulletjes uit de beschrijving van tevoren klaar zetten, want het gaat heel snel als eenmaal bezig bent! Schil de appels, klokhuizen verwijderen en in stukjes snijden van ongeveer 3 bij 2cm, niet te fijn, want dan gaat het effect van frisheid verloren. Rozijnen wassen en uit laten lekken in de zeef.
Beboter de vorm en bestrooi hem met paneermeel, zorg dat de vorm goed bedekt is.
Zeef het zelfrijzend bakmeel en de basterdsuiker in de beslagkom, voeg daarna de bakpoeder, eieren en de vanillesuiker toe.
Smelt de boter in het steelpannetje, niet bruin laten worden. Voeg de gesmolten boter toe en roer alles goed dooreen.
Voeg dan de stukjes appel en de rozijnen toe en goed vermengen.
Doe het deeg-appelmengsel in de vorm en plaats hem in de oven.
Combi-koken: 50% magnetron en 200 graden C Baktijd ongeveer 36-40 minuten.Kan voor iedere magnetron wat verschillen, magnetrons lopen iets terug.Bij gebruik van een magnetronvorm: meteen storten als hij iets los komt van de kant.
Gewone oven: baktijd ongeveer 1uur tot 1 uur en 15 minuten op 180 graden. Hij mag niet te bruin worden, dan wordt hij droog.Bij gebruik van gewone oven en metalen tulbandvorm: laat hem afkoelen alvorens te storten!
Prikken met een breinaald helpt niet, de appel houd de cake vochtig, dus daar niet op afgaan met de garing!
Heerlijk bij de koffie en eigenlijk altijd! :-)Met en zonder slagroom
Bron:
Smulweb