Lang geleden begon Guido’s opa met een kleine boomgaard in het Brabantse Kruisland. Guido’s vader groeide op tussen de appelbomen, net als Guido zelf. Van jongs af aan hielp hij mee. Ontelbare keren zag hij zijn vader het nummer 4019 op de houten appelkistjes stempelen. Met dat nummer ging het fruit naar de veiling, waar de fruithandelaren in de rij stonden voor de sappige appels van Kouters. Passie en kwaliteit, daar stond 4019 voor. Toen al wist Guido dat hij de traditie wilde voortzetten.
 

Drie generaties lange traditie

 
Guido koestert de herinneringen aan vroeger, toen fruitteler nog een romantisch beroep was. Herinneringen uit de tijd dat kleine vrachtwagens het terrein af hobbelden, gevuld met houten appelkistjes, op weg naar de veiling. Maar nog liever kijkt hij vooruit.
 
Want hoe kun je zo veel mogelijk mensen laten genieten van het lekkerste fruit? Door de appels als sappige partjes te verpakken! Voor onderweg, op school, achter het bureau. Zo geeft Guido een heel nieuwe invulling aan de tradities van zijn vader en opa.

Nog altijd de lekkerste rode appels die je in de wereld kunt vinden. Vers verpakt in een recyclebaar bakje. Zo van Guido’s boomgaard naar jou. Met het nummer 4019 als stempel op de traditie.

Guido Kouters

de man achter 4019

 

Drijvende kracht achter de Oogappeltjes is Guido Kouters. Opgegroeid tussen de fruitbomen doet hij niets liever dan werken aan het lekkerste appeltje dat er bestaat.
 
Guido is vrijwel elke dag zelf in de boomgaard te vinden. Om met eigen ogen te zien hoe zijn bomen groeien en bloeien. Tijdens de pluk loopt hij dagelijks vele kilometers heen en weer tussen de bomenrijen om erop toe te zien dat écht geen enkele roze-groene appel van de boom wordt gehaald. Blozend rood moeten ze zijn.
 
In 2014 is Guido gestart met zijn eigen fruitverwerkingsbedrijf: ’t Versappeltje. Op eigen terrein, pal naast de boomgaard, verwerkt hij zijn appels tot verpakte appelpartjes. Zodat hij honderd procent kan garanderen dat de appels van de boom tot in het bakje hun topkwaliteit behouden.