Eigenlijk is dit recept van Ramon Beuk een voorgerecht voor 4 personen, maar het is zo lekker dat ik er een hoofdgerecht van heb gemaakt.

Bereidingswijze

Schil de appels en snijd ze in 8 partjes. Snijd de kip in dezelfde maat als de appes. Breng de kip op smaak met peper en zout. Verhit 2 eetlepels olie in de pan en bak hierin de kip 2 min. aan. Voeg de gesnipperde ui, steranijs en appel toe en bak dit mee tot het geheel mooi kleurt. Voeg de appelstroop en de kaneel toe, en laat het op hoog vuur een minuut meewarmen.

Serveertips

Verdeel de partjes appel en kip om en om over 2 borden. Bedruppel met de appelstroop en garneer met de steranijs.

Bron

"Thuis uit eten" van Ramon Beuk

Kip op appel en stroop

Expertise: 4/5
10 minuten
Geschikt voor 2 personen
Ingrediënten
2 kipfilets
1 ui
2 Granny Smiths
6 steranijs
5 el appelstroop
1 tl kaneel
Ben jij ook zo’n appelfan? Heb je het recept voor de lekkerste appeltaart? Of appeltjes uit de oven zoals oma ze altijd maakte? Deel je recept dan met alle appelfans in Nederland en vul hieronder de gevraagde gegevens in. Onze appelwizards beoordelen dan je recept en zodra je op onze website komt krijg je een berichtje! We kunnen niet wachten op jouw lekkerste appelrecept te proeven…Jum!
 
 
 
Beveiligingsvraag: Vier + 30 =