Meng de bloem, zout, ei en olie in een kom. Kneed met de hand het water erbij totdat een mooi glad deeg ontstaat. Zet het deeg een half uur afgedekt weg om het te laten rusten. Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de Wellant, verwijder de klokhuizen, snijd ze in kleine blokjes en doe ze in een kom.
Strooi kaneel, vanillesuiker en suiker erover. Doe de gehakte walnoten, hazelnoten en het rum extract erbij en meng alles goed door elkaar. Verdeel het deeg in twee gelijke stukken en rol ieder deel dun uit op een met bloem bestoven ondergrond. Leg de deeglappen met de randen over elkaar op een schone theedoek en druk de randen stevig op elkaar. Bestrijk de deeglap met zure room en verdeel het appelmengsel er overheen. Rol de deeglap voorzichtig (m.b.v. de theedoek) op tot een rol en leg deze op bakpapier op een bakplaat. Smelt de boter en bestrijk de rol hiermee aan alle kanten. Zet de Wellant appel strudel 35-40 minuten in het midden van de oven tot hij mooi goudbruin is.
Laat even afkoelen en strooi er poedersuiker overheen.
Bron
Smulweb