Erg lekkere appelflappen voor bij de koffie ,Ik maak ze altijd met verjaardagen of met de feestdagen.

Voorbereiding

Laat het bladerdeeg ongeveer 10 minuten ontdooien.
Verwarm de oven voor.
Schil ondertussen de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in kleine blokjes.

Bereidingswijze

Bestrooi in een mengkom de appelblokjes naar smaak met kaneel en suiker.
Leg op elk plakje bladerdeeg een klein bergje met appel krenten rozijnenstukjes.
Vouw de appelflappen dicht en druk de randen goed aan.
Bestrijk de bovenzijde van de appelflappen met het losgeklopte ei en strooi er kandijsuiker over.
Leg bakpapier op de bakplaat en leg hierop de appelflappen.
Bak de appelflappen in ongeveer 15 minuten goudbruin.

Serveertips
Koffie of thee
 
Bron
Eigen creatie foto koopmans | Smulweb

Appelflappen

Expertise: 2/5
30 minuten
Geschikt voor 10 personen
Ingrediënten
1 pak Roomboterbladerdeeg
4 friszure appels (Goudrenet, Elstar of Jonagold)
2 tl kaneel
2 el suiker
1 ei (losgeklopt)
Kandijsuiker
Krenten en of rozijnen naar smaak
Ben jij ook zo’n appelfan? Heb je het recept voor de lekkerste appeltaart? Of appeltjes uit de oven zoals oma ze altijd maakte? Deel je recept dan met alle appelfans in Nederland en vul hieronder de gevraagde gegevens in. Onze appelwizards beoordelen dan je recept en zodra je op onze website komt krijg je een berichtje! We kunnen niet wachten op jouw lekkerste appelrecept te proeven…Jum!
 
 
 
Beveiligingsvraag: Twintig + 7 =