Zoals de meeste mensen wel weten ben ik niet zo van de zoete baksels, maar appel gaat er altijd wel in en zeker in de herfst. Moeders hier kwam met dit recept aanzetten van een collegaatje, nou vooruit. Snel te maken en nog lekker ook. Bij de koffie krijg ik er wel twee weg!
Hete lucht oven voorverwarmen op 160 graden (gas 180). Appels wassen, schillen en in kleine blokjes snijden. Bedruppelen met het vers geperste citroensap. Dat is lekker en zo verkleurt je appel niet. Bloem mengen met suiker, vanillesuiker en bakpoeder. Eitje klutsen en samen met olie, yoghurt en de appelblokjes heel goed door het bloem mengen. Nu de deegvormpjes vullen en glad strijken. Plaats in de voorverwarmde oven en bak een half uurtje tot ze mooi bruin zijn. Verwijderen, even laten staan zodat ze afkoelen en bestrooien met poedersuiker.
Lekker bij de koffie of high tea.
Smulweb