Zoals de meeste mensen wel weten ben ik niet zo van de zoete baksels, maar appel gaat er altijd wel in en zeker in de herfst. Moeders hier kwam met dit recept aanzetten van een collegaatje, nou vooruit. Snel te maken en nog lekker ook. Bij de koffie krijg ik er wel twee weg!

Bereidingswijze

Hete lucht oven voorverwarmen op 160 graden (gas 180). Appels wassen, schillen en in kleine blokjes snijden. Bedruppelen met het vers geperste citroensap. Dat is lekker en zo verkleurt je appel niet. Bloem mengen met suiker, vanillesuiker en bakpoeder. Eitje klutsen en samen met olie, yoghurt en de appelblokjes heel goed door het bloem mengen. Nu de deegvormpjes vullen en glad strijken. Plaats in de voorverwarmde oven en bak een half uurtje tot ze mooi bruin zijn. Verwijderen, even laten staan zodat ze afkoelen en bestrooien met poedersuiker.

Serveertips

Lekker bij de koffie of high tea.

Bron

Smulweb

Heerlijke appelmuffins

Expertise: 2/5
30-60 minuten
Geschikt voor 12 personen
Ingrediënten
250 gr appels
250 ml biologische yoghurt
250 gr bloem
2 el vers geperst citroensap
1 ei
3 t bakpoeder
125 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
80 ml olijfolie
Poedersuiker (van Gilse)
Ben jij ook zo’n appelfan? Heb je het recept voor de lekkerste appeltaart? Of appeltjes uit de oven zoals oma ze altijd maakte? Deel je recept dan met alle appelfans in Nederland en vul hieronder de gevraagde gegevens in. Onze appelwizards beoordelen dan je recept en zodra je op onze website komt krijg je een berichtje! We kunnen niet wachten op jouw lekkerste appelrecept te proeven…Jum!
 
 
 
Beveiligingsvraag: Vijf + 8 =